Tietokone vai älypuhelin?


Ennen puhelin oli lisälaite verrattuna tietokoneeseen jos ajateltiin tietotekniikka. Nykyisin kehittyneet puhelinmallit ajavat monessa asiassa tietokoneen ohi. Pöytämalleilla ja kannettavilla on silti vahva kannattajajoukkonsa. Mistä se johtuu?

Tietylle osalle ihmisistä älypuhelin on luonnollinen osa arkea, sen avulla surfataan, pidetään yhteyttä, hoidetaan pankkiasiat, pelataan, kuunnellaan musiikkia ja hoidetaan monet arkiset tiedonhankinnat ja toimet, joista ennen vain uneksittiin. Sitten on se osa kansalaisia, joille puhelin on tärkeä mutta pöydän laidalla nököttävällä tietokoneella on helpompaa ja todellisempaa hoitaa asiat.

Valintakysymyksiä

Pelaamisen suhteen älypuhelin on kirinyt tietokoneita niin vauhdikkaasti kiinni että pelaamisen mielekkyyden suhteen ero alkaa olla olematon ja monesti se onkin kiinni pelintuottajan taidoista.

Puhelinmallit toimivat nykyisin hienosti yhteen pelien kanssa. Uusimmissa puhelinmalleissa toimivat hyvin suurilla, tarkoilla ruuduilla. Puhelimella pelaamisen parhaimpia puolia on ehdottomasti liikkuvuus, pelaaja voi kirjautua sivustolle missä tahansa ja milloin vain. Omaa lempiepeliä voi pelata Videoslots – sivustolla aamuruuhkassa metrossa tai lounastunnilla, puhelimen avulla pelaaja vapautuu suuremman ja painavamman tietokoneen otteesta.

Puhelimeen on helppo ladata erilaisia sovelluksia, joiden avulla pelisivustolle tai tiettyyn peliin kirjautuminen onnistuu yhtä nappia painamalla. Voidaankin ajatella että älypuhelin on luotu nykyajan pelaajalle, joka haluaa täyttää mahdolliset luppohetket nautinnollisesti eikä kiroten jonoja ja ruuhkia. Tietotekniikkaverkkojen kehittyminen rinta rinnan älypuhelimien kanssa on antanut monille lisää vapaa-aikaa ja samalla se on mahdollistanut ajankäytön hallinnan maksimoimisen. Tulevaisuudessa laitteet mullistuvat ja kuka tietää, jos videoslotti latautuu pelattavaksi lähitulevaisuudessa suoraan omaan käteen.

Tietokoneella pelaaminen on hankalaa liikkuvissa ajoneuvoissa, pienissä tiloissa ja sen mukana kantaminen on raskasta. Kotona se toki puolustaa monelle edelleen paikkaansa. Sen hallittavuus on monelle tutumpaa pelien suhteen kuin puhelimen ja sen suurempi näyttö miellyttää monia. Tietokoneella ja puhelimella on varmasti ainakin tällä hetkellä paikkansa eri tilanteissa, pelaamisen lisäksi ne molemmat palvelevat käyttäjiään myös muissa toimissa.