Hauskoja sovelluksia puhelimeen


Pelit ovat tärkein syy miksi ihmisillä on mukanaan puhelin, eikö niin? En ainakaan itse muista muuta käyttötarkoitusta, paitsi että siitä voi tarkistaa ajan. Ai niin, nettisurffailu: esimerkiksi Facebookia ja Twitteriä voi seurata puhelimen näytöltä. Helpompaa kuin avata nettisivu tarkoitukseen, on ladata kyseisten firmojen sovellus puhelimeensa, ja voi myös valita kuinka automaattisesti se synkronoi, jos haluaa ilmoituksen uusista viesteistä joka hetki, tai ei. Facebookin Android-sovellus on paljon vakaampi kuin itse sivu netissä, ja tekee sivujen käytöstä jopa mukavampaa: Facebookissa keskusteluja paljon käyvät haluavat myös Facebook Messenger-sovelluksen. Muita tsättisovelluksia on esimerkiksi näppärä Samsung ChatOn, johon voi yhdistää useamman keskustelutilin, joten samalta ruudulta voi jutella myös niiden ihmisten kanssa jotka eivät ole Facebookissa tai Googlen tsätissä.

Taannoin netissä olleessa Oletko hipsteri?-testissä yksi kysymys oli Instamatic-tilin omistamisesta. Instamatic on valokuvasovellus, jolla otetaan neliön muotoisia kuvia – mutta se ei ole ainoa syy miksi se on suosittu. Sivulla on erilaisia filttereitä, joilla virheettömän digitaalisen kuvan saa näyttämään esimerkiksi ikkunalaudalla haalistuneelta vanhalta Polaroid-valokuvalta. Monissa muissakin sovelluksissa voi lisäillä vaikka lumihiutaleita tai kehyksiä, mutta Instamatic’in valikoima oikeasti saa kuvat näyttämään mielenkiintoisilta eikä kököiltä. Kuvat voi myös jakaa saman tien, käsiteltyinä tai ei: se jakaa kaikki kuvat automaattisesti, mutta jos ei ole nettiyhteyttä se myös säästää ne automaattisesti puhelimen muistiin myöhempää lataamista varten. Puhelinsovellus on selkeä ja yksinkertainen, näyttää myös kaverien kuvat, ja sen voi yhdistää muuhun sosiaaliseen mediaan tai olla yhdistämättä.

Monilla puhelimilla ei esimerkiksi ole kovin hyviä dokumenttien lukuohjelmia valmiina. Hyvä apu Word-dokumenttien ja PDF- tiedostojen lukemiseen on ’Kingsoft Office + PDF’, joka tukee myös suomea. PDF-tiedostojen lukemiseen käy erittäin hyvin myös Adoben oma Reader, mutta muiden dokumenttien lukemiseen Kingsoft on tarpeellinen.

Jos haluaa piirrellä muistiinpanoja, useita yksinkertaisia sovelluksia on tarjolla. Simpleaf on siitä hauska, että sen saa esiin läpinäkyvänä ruudun muiden sovellusten päälle, jolloin nootin voi tuhertaa itselleen helposti kun asia tulee mieleen. Kaikki nämä löytää ainakin Google Play Store-palvelusta.