Apple Watch


Apple Watch on aivan uudenlainen mobiililaite: kyseessä on ns. älykello. Nimitys on johdettu sanasta älypuhelin, ja kyseessä onkin eräänlainen kelloversio Applen iPhonesta. Älykellossa on kosketusnäyttö aivan niin kuin iPhonessa ja iPodissakin. Koska kellon näyttö on luonnollisesti varsin pieni, voi näytön zoomaustasoa säätää kellon sivussa olevasta nupista.

Apple Watchin retina-näyttö noudattaa i-tuoteperheen linjaa, sillä se on aitoa safiirilasia. Kellotaulu itsessään on kuin miniversio iPhonesta, sillä samat tutut pyöristetyn neliön muotoiset ikonit löytyvä myös Apple Watchin näytöstä. Kellossa on iPhonea tukevia toimintoja, kuten esimerkiksi viestin automaattinen analysointi ja Siri-toiminto, joka perustuu puheentunnistukseen. Muuten älykellosta löytyvät periaatteessa samat perustoiminnot kuin iPhonestakin, mutta toiminnot ovat linkkejä iPhoneen – eivät siis itsenäisesti kellossa olevia. Apple Watch on siis käytännössä iPhonen ja iPodin lisälaite.

Apple ei tällä kertaa ehättänyt aivan ensimmäisenä tuomaan markkinoille älykelloa, sillä Samsung julkaisi oman vastaavan Samsung Gear S -tuotteensa jo aikaisemmin. Samsungin Android-kello toimii periaatteessa vastaavalla tavalla kuin Apple Watch. Odotettavissa luonnollisesti on, että jossain vaiheessa myös Microsoft tuo markkinoille vastaavan tuotteen. Jonkin verran on vielä matkaa siihen, että kaikki tekniikka voitaisiin onnistuneesti mahduttaa rannekelloon, mutta sekin päivä varmasti koittaa, ja se saattaa olla jo yllättävän lähellä.